HTML

Hamvadó Cigaretta - VÉG

Dohányfüstmentesítés Budapesten, Magyarországon

Friss topikok

Címkék

Archívum

Most olvastam egy hírt, miszerint van egy olyan terv - vagyis inkább tervezet-, hogy állami monopóliummá válna a dohánytermékek árusítása, azaz az illetékes miniszter koncessziós szerződés keretében átengedhet. Ha nem akarod elovasni a cikket, akkor leírom, hogy a tervezet szerint azt, hogy hol lehessen cigit kapni, az adott település lélekszámához kötné, minden ezer fő alatti településen egy, a fölötti lélekszám esetén kettő, aztán lépcsőzetesen, kétezer főnként újabb és újabb dohányárusító helyek nyithatnának! Hoppá! Ez megint egy olyan terv, ami első ránézésre is teljesen európai. Hiszen a legtöbb bosszúságot az ideges cigiseknek külföldön - inkább nyugaton -, az okozza, hogy hol vehetünk egy dobozzal, ha kifogynánk az otthonról hozott készletekből. Emlékszem, Spanyolországban - ahol a frissen megbukott Zapatero a "moder Spanyolország építése" címszó alatt két lépésben tiltotta meg a dohányzást az egyébként nagy füstölgők hírében álló spanyoloknál a dohányzást -, a lábamat majd' le jártam, amíg egy automatából ki tudtam nyerni valami sz@rt, mert persze azt a tipusú cigit, amit én szívtam akkoriban, sehol máshol nem lehetett kapni, csak idehaza. Hát most ez a sors vár ránk is - lassacskán, hiszen a tervezet 2013-ban lépne életbe. Addigra még az is előfordulhat, hogy már senki nem akar cigit venni, sem bent, sem kint dohányozni, mert 2-3000 Ft lesz egy dobozzal és az már elgondolkodtató...

Ti mit gondoltok? Jó ötlet, hogy csak bizonyos helyeken lehessen cigit kapni? Be lehetne ezt vezetni akár már jövőre is?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamvado.blog.hu/api/trackback/id/tr783426148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása